Nedbetalingstid er like viktig som renten

- Veldig mange ser kun på renten når de skal låne penger til oppussing, og ender opp med å bake det inn i boliglånet. Det er viktig å huske på at nedbetalingstiden har like mye å si, sier Anders Gran, salgs- og markedsdirektør i Eika Kredittbank.

- Spesielt gjelder det om du skal i gang med mindre oppussingsprosjekter. For eksempel om du skal låne 100.000 kroner til nytt kjøkken. Da kan du spare mange tusen på å ta opp et Smålån og betale det ned på et par år, selv om renten er høyere, forteller han videre

I hovedsak har du tre lånemuligheter når du skal pusse opp. Gran mener at størrelsen på oppussingsprosjektet ditt avgjør hvilken finansieringsløsning som er best:

 1. Kredittkort – når du kan betale ned raskt
  - Kredittkort er aldri en god langsiktig finansieringsløsning, men det kan være gull verdt innimellom. For eksempel om det er nyttårs salg eller tilbud på varer du uansett har planer om å kjøpe. Med et kredittkort har du mulighet til å slå til der og da. Det er også kjekt om det dukker opp uforutsette utgifter, noe det gjerne gjør når du pusser opp. Husk uansett alltid å betale ned så fort du kan, sier Gran.

  Enda ikke fått kredittkort fra lokalbanken? Det er aldri for sent å søke.

 2. Smålån – når du skal finansiere mindre prosjekter
  - Det er selvfølgelig forskjell på hva som oppfattes som «mindre» prosjekter, avhengig av økonomien din. Alt fra maling og tapetsering til nytt gulv eller kjøkken er typiske oppussingsprosjekter det ofte vil lønne seg å finansiere med smålån. Et smålån med 10 prosent rente som du betaler ned på et par år, er rimeligere enn et boliglån med 2,5 prosent rente som du betaler ned over 30 år, sier han videre.

  Sjekk pris og søk om smålån her.

 3. Boliglån – til de største prosjektene
  - Må du fikse råteskader, bytte kledning eller gjøre andre større oppgraderinger på boligen din? Når oppussingsprosjektet koster flere hundre tusen kroner og bidrar til at verdien på huset øker, vil det være fornuftig å bake det inn i boliglånet ditt, avslutter Gran.

  Oppussingsplaner? Snakk med en rådgiver om finansiering i dag.