5 gode tips til riktig bruk av kredittkortet
Kredittkort har fått et ufortjent dårlig rykte, men visste du at hvis man har et fornuftig kredittkortbruk og betaler kredittkortfakturaen ved forfall, kan man både handle tryggere og mer fleksibelt med kredittkortet.

Slik bruker du kredittkort på en trygg og lønnsom måte:

  1. Netthandel. Det vanligste problemet med netthandel er forsinkelser eller at varer rett og slett ikke leveres. Handler du med kredittkort, hjelper vi deg med å få pengene dine tilbake dersom varen ikke skulle dukke opp. Husk at betaling i app også er en form for netthandel, og det er lurt å legge kredittkortet inn som betalingsmiddel.
  2. Juridisk bistand ved identitetstyveri. Dersom kredittkortet har vært i bruk de siste 45 dagene eller har utestående beløp får du tilgang til juridisk bistand inntil kroner 50 000,-.
  3. Økonomisk handlingsrom er nyttig når bilen trenger reparasjon eller vaskemaskinen plutselig ryker. Dessuten gir kredittkortet deg en god mulighet til å handle på tidsbegrenset salg, fremfor å betale fullpris om tre måneder. Husk å betale tilbake det du har brukt så fort du kan.
  4. Reise- og avbestillingsforsikring på reiser i hele verden er inkludert når minst 50 prosent av transport- og overnattingskostnadene er betalt med kredittkortet. Vi anbefaler deg som skal bestille nye reiser om kun å bruke kredittkort på grunn av den ekstraordinære situasjonen flyselskap og reisearrangører nå befinner seg i.  På denne måten kan du sikre deg mot eventuelle tap som kan forekomme grunnet mulige konkurser eller reiserestriksjoner i deler av verden.
  5. Utsatt for svindel? Ettersom kredittkortet ikke er knyttet direkte til din konto, er det ikke dine penger som blir borte. Blir du utsatt for svindel har du mulighet for å benytte deg av reklamasjonsordnignene i kredittkortet og vi vil hjelpe deg med å få pengene tilbake.

Vi vet at uforutsette utgifter har en tendens til å komme når det passer minst. Bruker du kredittkortet riktig, er det et godt hjelpemiddel i din daglige økonomi. Derfor oppfordrer vi til en sunn bruk av kredittkortet.

Det påløper ingen renter så lenge du betaler hele det fakturerte beløpet innen 45 dager. Kortet har heller ingen årspris eller gebyrer på varekjøp. Bruk av eFaktura er kostnadsfritt.