OL i Oddeskogen har vært arrangert i mange år, og har tradisjonelt vært et vinter-OL. Men våren er i emning, og det er ikke så mye snø igjen på Evje nå i månedsskiftet februar/mars. Derfor var det i stedet for ski og akebrett lagt inn noen andre, spennende øvelser og en stor finale med sykling på trehjulssykkel i den flotte «velodromen» mellom barnehagen og parkeringsplassen.

Tanken er at alle barna skal få prøve seg på litt ulike aktiviteter, forteller Jannicke Bakke som er styrer i barnehagen. Vi vil også gjerne samle alle til et felles arrangement, fra de minste på 1–2 år til de eldste på 5–6. 

Jannicke fortsetter:

Vi har hatt en komité med en representant for hver avdeling som har planlagt hele opplegget. Så har de delegert ut oppgaver. Alle ansatte er med og bidrar! Sånne dager krever selvsagt en del planlegging, men du og du så gøy det er å gjennomføre for både små og store!

Som alle store idrettsarrangementer, går Oddeskogen-leikane over flere dager, i år tirsdag 28. februar og torsdag 2. mars.

Åpnet med nasjonalsangen!

Tirsdag var det høytidelig åpning med nasjonalsang og utdeling av startnummer til alle barna. De ansatte hadde stelt i stand flere stasjoner, der barna kunne prøve spennende aktiviteter som fallskjermleik, hinderløype, stigegolf og ansiktsmaling. Etterpå var det herlig middag med pølse og pastagryte.

Sykkelløp avsluttet leikane

Vi hadde gleden av å være til stede under det avsluttende sykkelløpet torsdag.

Det var en fin åpningsseremoni for dagen borte i barnehagen først. Men så snart den var unnagjort, omtrent spurtet hele gjengen bortover til velodromen. Nå skulle det sykles om kapp!

Langs løypa tok foreldre og foresatte, de ansatte i barnehagen og barna plass. Det var «kjoka» fullt av høylytte supportere med flagg og raslende kubjeller. Entusiasmen til de voksne i barnehagen var på minst samme nivå som da langrennsjentene nylig tok stafett-gullet i Planica! Fengende musikk dundret ut av det enorme høyttaleranlegget, og omtrent blåste barna rundt banen!

I heat på 6–8 barn på hver sin trehjulssykkel ble konkurransen gjennomført, til alle hadde vært gjennom løypa minst en gang. Elin Thorsland Birkeland – med 27 års erfaring i barnehagen – var en utrolig myndig og påpasselig starter. Det lyste vilje – og idrettsglede – ut av barna fra start til mål.

Alle til mål!

Noen fikk litt problemer med å holde sykkelen på rett kjøl, andre hadde ikke helt fått tilpasset størrelsen på trehjulssykkelen til beinlengden, og noen slo seg kanskje litt og felte en liten barnetåre.  Men barna fikk en fenomenal moralsk og praktisk støtte på veg rundt løypa, og kom seg greit opp igjen etter å ha veltet eller krasjet ut i snøfonna. Det var rett og slett rørende å se hvor utrolig fint og omsorgsfullt ungene hele tiden ble støttet opp om og hjulpet videre. Her skulle alle i mål!

Etter at alle var vel gjennom den fartsfylte løypa, med målpassering susende i nedoverbakke, var det tid for avslutningsseremoni. Barna fikk alle hver sin medalje, og det ble tatt fine «lagbilder» av hver avdeling. Så bar det inn i barnehagen igjen, til saftige pizzaboller og nystekte lapper.

Takk!

Vi i Evje og Hornnes Sparebank kjenner oss veldig heldige og takknemlige for å kunne gi et ørlite bidrag til denne nydelige barneidrettsfesten. Vi sørger for at alle barna får hver sin vel fortjente gullmedalje.

Vi er en lokal bank, med et motto om å prøve å bidra til et rikere bygdeliv. Vi kan mest ikke tenke oss noe vakrere, eller viktigere, enn å støtte opp om gode og sunne aktiviteter for barna. En ting er det rent fysiske, at alle barn trenger å bevege seg for å være sunne og friske i kropp og sjel. Men kanskje enda viktigere er det at de får oppleve mest mulig glede og begeistring i hverdagen. Å kjenne glede er en av de viktigste drivkreftene i et menneskeliv. I sykkelvelodromen i Oddeskogen barnehage kombineres disse to viktige tingene på en perfekt måte – fysisk aktivitet og begeistring i nydelig samspill!

Tusen takk for at vi får lov til å være en liten medspiller når Oddeskogen-leikane blir gjennomført. Vi vil gjerne også takke alle dere dyktige og engasjerte voksne som følger opp barna når de er i barnehagen. Å ha et slikt sammensveiset «lag» av støttespillere for barna er en rikdom som vi andre kanskje knapt forstår rekkevidden av. Dere bidrar på en unik måte til at barna får en god start på livsvegen.